Personvernerklæring

Skriv ut

Nedenfor finner du de oppdaterte personvernreglene for Hotels.com, som gjelder all informasjon som angis eller innhentes gjennom nettsiden til Hotels.com og/eller alle Hotels.com-apper, inkludert Hotels.coms apper for mobil og nettbrett, samt andre apper på sosiale medier og andre nettsider (hver av dem en ”App”) levert av Hotels.com, L.P. 5400 LBJ Freeway, Suite 500, Dallas, Texas 75240, USA (”Hotels.com”, ”vi” eller ”oss”).


Vi forstår at å bestille på nettet innebærer stor tillit fra din side. Vi setter stor pris på din tillit, og har som høy prioritet å beskytte personopplysningene dine, med høy sikkerhet og konfidensialitet. Vennligst les denne erklæringen for å lære om våre personvernregler.

Hvilke opplysninger vi innhenter fra deg


Generelt. Vi mottar og lagrer all informasjon som du oppgir på vår nettside eller på andre måter, inkludert gjennom alle apper. Dette inkluderer informasjon som kan identifisere deg (”personopplysninger”), som fornavn og etternavn, telefonnummer, post- og e-postadresse, samt faktureringsinformasjon (blant annet kredittkortnummer, navnet på kortholderen og utløpsdato). Vi kan også innhente informasjon om dine hotellrompreferanser, samt opplysninger fra bonus- og billeieprogrammer. Du kan velge ikke å dele informasjon med oss, men generelt sett er informasjonen vi innhenter fra deg nødvendig når du reserverer et hotell, registrerer deg som medlem, bestiller reise, oppretter en reiseprofil, deltar i undersøkelser eller konkurranser, stiller oss spørsmål, eller foretar andre transaksjoner på nettsiden eller gjennom appene våre.

 

Opplysninger om reisefølge. Når du bestiller for noen andre gjennom denne nettsiden eller appene våre, vil vi be vi deg om den andre personens opplysninger og reisepreferanser. Du må innhente tillatelse fra disse andre personene til å oppgi deres personlige informasjon og reisepreferanser til oss, ettersom all tilgang til å både se og endre på deres informasjon kun vil være tilgjengelig gjennom din konto.

 

Opplysninger fra andre kilder. Det kan også hende at vi på lovlig vis innhenter både personopplysninger og ikke-personlig informasjon om deg fra tilknyttende selskaper, forretningspartnere og andre uavhengige tredjeparter. Deretter legger vi det til i kontoinformasjonen din. Eksempler på informasjon som vi mottar, kan være oppdatert informasjon om leveranse og adresse, kjøpshistorikk og demografisk informasjon. Automatisk informasjon. Vi innhenter automatisk informasjon om datamaskinen når du besøker nettsiden vår. Vi innhenter for eksempel informasjon om IP-adressen din, hvilken nettleser du bruker (Firefox, Safari, Internet Explorer, o.l.) og henvisningsnettside. Vi kan også samle informasjon om din aktivitet på nett, blant annet hvilke reiser du har sett på og hvilke bestillinger du har gjort. Målet vårt med å samle inn denne automatiske informasjonen er å tilpasse din brukeropplevelse, samt begrense svindel. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se avsnittet Informasjonskapsler og andre teknologier.

 

Sosiale medier. Hvis du bruker noen av Hotels.coms funksjoner for sosiale medier, enten på nettsiden vår, via apper eller på annen måte gjennom sosiale medier, kan vi få tilgang til informasjon om deg via denne leverandøren i henhold til deres regler. Vi tilbyr for eksempel muligheten for registrering på nettsiden vår gjennom funksjonen Facebook Connect. Det betyr at du kan registrere deg på Hotels.com ved å bruke opplysningene fra Facebook-kontoen din uten å angi de nødvendige opplysningene manuelt på nettsiden vår. Når du bruker en funksjon for sosiale medier, og hvis du har valgt å inkludere funksjonen på kontoen din i disse sosiale mediene, får vi tilgang til informasjon om deg. Det kan være navn, profilbilde, kjønn, fødselsdag, e-postadresse, by eller område og annen informasjon som du har valgt å gjøre tilgjengelig. Vi kan også innhente informasjon om hvor du oppholder deg (”stedsopplysninger”) som du oppgir til leverandører av sosiale medier, avhengig av dine egne og dine venners personverninnstillinger. På denne måten kan vi tilby deg innhold som er relevant for deg. Vær oppmerksom på at informasjon om ditt sted også kan deles med dine venner på et sosialt medium, i samsvar med dine personverninnstillinger ved det sosiale mediet. Vi har også tilgang til informasjon fra leverandører av sosiale medier om din bruk av apper som vi kjører på deres nettsider.

 

Slik bruker vi informasjonen din

 

Vi bruker sensitiv faktureringsinformasjon (blant annet kortholderens navn, kredittkortnummer og utløpsdato) for å fullføre hotellbestillinger på nettsiden vår eller via en app. Med din tillatelse bruker vi annen informasjon om deg til følgende generelle formål: For å tilby deg produktene og tjenestene du ønsker, for å sende deg hotellbestillingsbekreftelser og oppdateringer, for å administrere kontoen din, inkludert behandling av regninger og reisevarsler, for å kommunisere med deg, for å svare på spørsmål og kommentarer, for å måle interessen for og forbedre våre produkter, tjenester, nettside og apper, for å varsle deg om våre tilbud, produkter og tjenester som kan være av interesse for deg, for på en annen måte å tilpasse din opplevelse av nettsiden og appene våre, for å belønne deg for enhver konkurranse eller bonusprogram du deltar i, for å innhente informasjon fra deg, også gjennom undersøkelser, for å løse konflikter, innhente gebyrer eller løse problemer, for å forhindre potensielle forbudte eller ulovlige aktiviteter, for å håndheve våre Betingelser for bruk, og annet som ellers er beskrevet for deg på tidspunktet for innhenting av informasjonen.

 

E-postkommunikasjon. Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å nyte fordelene av våre reiserelaterte muligheter på nettsiden og via appene våre. En måte vi gjør dette på, er å sende deg e-postmeldinger som inneholder informasjon om dine hotellrelaterte interesser. Disse sendes kun hvis du tillater oss til å sende deg e-postmeldinger med markedsføring. Når lovpålagt, vil vi overholde offentlig tilgjengelige frameldingslister når vi sender deg markedsføringskommunikasjon. Hvis du for eksempel søker på vår nettside etter et hotell i New York, men bestemmer deg for ikke å bestille hotellet, kan det være vi sender deg en e-post som inneholder våre spesialtilbud på hoteller i New York. Vi tror at disse e-postene vil gi deg nyttig informasjon om reiserelaterte tilbud som er tilgjengelige gjennom nettsiden og appene våre. I enhver e-post med slik informasjon som du mottar fra oss, vil du få valget om å avslutte abonnementet på slike e-postmeldinger.

 

Vi anbefaler at du leser ”Hvilke valg som er tilgjengelige for deg med hensyn til innsamling og bruk av din informasjon” nedenfor.

 

Hvem vi deler informasjonen din med

 

Vi kan komme til å dele informasjonen din med følgende enheter:

 • Leverandører for blant annet hoteller, flyselskaper, bilutleie og aktiviteter, som er en del av din bestilling. Alle tjenester som tilbys av en tredjepartsleverandør beskrives som dette. Derfor anbefaler vi at du leser personvernreglene til alle reiseleverandører du kjøper produkter av gjennom denne nettsiden eller via appene våre. Vær oppmerksom på at disse leverandørene også kan ta kontakt med deg hvis det er nødvendig å innhente mer informasjon om deg, tilrettelegge bestillingen, eller svare på en anmeldelse som du har sendt inn. Selv om vi deler anonyme anmeldelser med våre hotelleverandører, vil vi ikke dele navnet eller kontaktdetaljene til anmelderen med mindre du har gitt oss tillatelse. Vi kan ikke holdes ansvarlige dersom hotellet finner identiteten din ut fra innholdet i anmeldelsen din, og deretter kontakter deg.
 • Tredjepartsleverandører som tilbyr tjenester eller funksjoner på våre vegne, herunder behandling av kredittkort, forretningsanalyse, kundeservice, markedsføring, distribusjon av undersøkelser eller konkurranseprogram, og hindring av svindel. Vi kan også gi tredjepartsleverandører tillatelse til å innhente informasjon på våre vegne, blant annet det som er nødvendig for å drive funksjonene til nettsiden eller appene våre, eller for å levere nettannonser som er tilpasset dine interesser. Tredjepartsleverandører har kun tilgang til og kan kun innhente informasjon som er nødvendig for å utføre sin funksjon, og har ikke tillatelse til å dele eller bruke informasjonen til noe annet formål. De er også pålagt å følge samme datasikkerhetsregler som vi selv må følge. Vær oppmerksom på at tredjepartsleverandører kan være etablerte i land som ikke tilbyr samme beskyttelsesregler for personopplysninger som er tilbudt i landet du bor i. Vi vil likevel forsøke å beskytte alle dine personopplysninger som vi innhenter fra deg, i samsvar med strenge standarder for person- og datavern.
 • Forretningspartnere som vi kan tilby produkter eller tjenester i samarbeid med, eller som tilbyr sine produkter og tjenester på nettsiden eller gjennom appene våre. Du kan se om en tredjepart er involvert i produktet eller tjenesten du har bedt om, ved at navnet deres vises – enten alene eller sammen med vårt navn. Skulle du ønske å ha tilgang til disse alternative tjenestene, kan det hende at vi deler opplysningene dine (inkludert personopplysninger) med disse partnerne. Vær oppmerksom på at vi ikke kontrollerer personvernpraksisen til slike tredjeparts forretningspartnere.
 • Henvisende nettside. Hvis du ble henvist til denne nettsiden fra en annen nettside (for eksempel ved å klikke på en lenke som sendte deg til denne nettsiden), kan det hende vi deler informasjon om deg med den henvisende nettsiden. Vi anbefaler deg å lese personvernreglene til nettsiden som henviste deg til oss.
 • Selskaper som er en del av vårt bedriftsnettverk. Det kan hende vi deler dine personopplysninger med våre partnerselskap som er en del av nettverket til Expedia, Inc. Disse selskapene finner du oppført på expediainc.com. Hvis du har gitt oss tillatelse, vil delingen av dette gi oss muligheten til å tilby deg informasjon om produkter og tjenester som er både reiserelaterte og av annen karakter, og som vi tror kan interessere deg. Så lenge vårt moderselskap og våre partnerselskap har tilgang til informasjonen din, vil de følge retningslinjer som er minst like restriktive som denne personvernerklæringen. De vil også følge lovene som gjelder for kommunikasjon av markedsføring, og vil i det minste gi deg muligheten til å avslutte abonnementet på fremtidige kommersielle e-postmeldinger som kommer fra dem.
 • Sosiale medier. Når du tar i bruk visse Hotels.com-funksjoner for sosiale medier på nettsiden eller via appene våre, deler du informasjon med det sosiale mediet (f.eks. Facebook). Opplysningene du deler vil bli underlagt deres personvernregler (i tillegg til at vi får tilgang til informasjonen gjennom leverandøren til det sosiale mediet). Det kan være mulig for deg å endre personverninnstillingene dine for slike sosiale medier. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese personvernreglene for det relevante sosiale mediet. Hvis du kobler Hotels.com-kontoen din til sosiale medier, f.eks. Facebook Connect, kan vi gjøre informasjon relatert til din bruk av Hotels.com tilgjengelig for de aktuelle sosiale mediene. Dette gjelder f.eks. lojalitetspoeng for Hotels.com™ Rewards som du mottar, og anmeldelser du har lagt inn på Hotels.com. Denne informasjonen kan publiseres på nettsidene eller tjenestene til leverandøren av slike sosiale medier. Informasjonen som er tilgjengelig for leverandører av slike sosiale medier, legges til kontoen hos de sosiale mediene som Hotels.com-kontoen din er koblet sammen med. Du kan velge å deaktivere automatisk publisering av informasjon hos det sosiale mediet ved å endre på personverninnstillingene for dette sosiale mediet. Vi oppgir ikke ditt Hotels.com-kontonummer eller annen kontoinformasjon til sosiale medier. Hvis du knytter Hotels.com-kontoen din til et sosialt medium, kan det hende vi deler brukernavnet og profilbildet ditt fra dette sosiale mediet til andre Hotels.com-medlemmer. Du kan velge å deaktivere denne typen informasjonsdeling ved å endre personverninnstillingene for dette sosiale mediet.

Vi kan også dele informasjonen din:

 • I henhold til fullmakter, rettskjennelser eller andre rettslige prosesser, for å etablere eller utøve våre juridiske rettigheter, for å forsvare oss mot rettslige krav, eller det som ellers kreves av loven. I slike tilfeller forbeholder vi oss retten til å heve eller frafalle enhver juridisk innsigelse eller rettighet som vi må følge.
 • Når vi mener det er nødvendig å undersøke, hindre eller iverksette tiltak med tanke på ulovlige eller mistenkelige aktiviteter, for å beskytte og forsvare rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til vårt selskap, nettsiden eller appene, våre kunder, eller andre, og i forbindelse med våre Betingelser for bruk og andre avtaler.
 • I forbindelse med en selskapstransaksjon, blant annet en avhendelse, fusjon, konsolidering, ved salg av aktiva, eller dersom selskapet mot all formodning går konkurs.

I tillegg til det som er nevnt ovenfor, vil du bli varslet når personopplysningene dine deles med tredjeparter. Du vil da få valget om å nekte oss å dele slik informasjon. Vi kan også dele innhentet eller anonym informasjon med tredjeparter, som annonsører og investorer. For eksempel kan vi fortelle annonsørene våre om antall gjester som besøker nettsiden, samt de mest populære hotellene eller feriedestinasjonene. Denne informasjonen inkluderer ikke noen personopplysninger, og brukes kun til å utvikle innhold og tjenester som vi håper du vil finne interessante.

 

Slik finner og/eller korrigerer du opplysningene dine

 

Du kan åpne og oppdatere kontaktinformasjonen din ved å gå til nettsidens Konto-del. Du kan stenge kontoen din ved å ta kontakt med oss på e-postadressen som står nedenfor. Vær oppmerksom på at når du stenger en konto, så kan du ikke logge inn og ha tilgang til personopplysningene dine. Du kan derimot åpne en ny konto når du selv vil.

 

Ved å oppgi personopplysningene dine til oss gjennom nettsiden eller en app, godtar du at vi kan beholde informasjonen din. Vi fortsetter med å behandle kontorelaterte opplysninger for å oppfylle våre legitime forretningsmål, for å rette oss etter våre juridiske og regelmessige forpliktelser, og for historikk-registre og analytiske formål. Vi benytter robuste, tekniske tiltak for å hindre uautorisert tilgang til kontoinformasjonen.

 

Hvis du ikke har en konto hos oss, eller hvis du vil kontakte oss angående personopplysninger som ikke vises på kontoen din, kan du be oss om å få tilgang til, slette eller endre informasjonen som vi har om deg. Dette kan du gjøre ved å sende en e-post til adressen som vises nedenfor. Du kan også kontakte oss hvis du ønsker en forklaring på hvordan vi behandler informasjonen din, og hvordan du kan oppheve tillatelsen din angående behandling av opplysningene dine som ble oppgitt når du aksepterte personvernreglene. Dette kan du gjøre ved å sende en e-post til adressen nedenfor.

 

Tilgjengelige valg for deg med hensyn til innhenting og bruk av din informasjon

 • Som nevnt ovenfor, kan du velge ikke å oppgi opplysninger til oss, selv om det er nødvendig ved bestilling av hotell eller ved bruk av enkelte funksjoner som tilbys på nettsiden eller i appene våre.
 • Du kan også legge til eller oppdatere informasjon samt stenge kontoen din, som vist ovenfor.
 • Når du registrerer deg vil du få muligheten til å motta e-poster fra oss som inneholder spesialtilbud og e-poster om produkter og tjenester fra utvalgte tredjeparter. Som en registrert bruker kan du når som helst endre ditt valg på "Endre innstillinger"-siden. Uansett om du er medlem eller ikke, får du valget om å avslutte abonnementet i alle nyhetsbrevene vi sender deg via e-post. Vær oppmerksom på at vi forbeholder oss retten til å sende deg annen kommunikasjon, inkludert tjenestekunngjøringer og administrative meldinger som angår kontoen eller transaksjonene dine, uten å tilby valget om ikke å motta dem.
 • Du har i noen tilfeller muligheten til å oppgi et telefonnummer på nettsiden eller gjennom appene våre, slik at du mottar hotellets bestillingsbekreftelse på mobil.

Informasjonskapsler og andre teknologier

 

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som nesten alltid legges på datamaskinen eller mobilenheten din når du besøker de fleste nettsider. Informasjonskapsler identifiserer ikke deg personlig, og er ikke skadelige for datamaskinen eller den mobile enheten din. De brukes av nettsidene du besøker, for å kunne forbedre opplevelsen på nettsiden, for å innhente analytisk informasjon som bidrar til å forbedre nettsiden generelt, og til å innhente informasjon om hvilke reisemål som er interessante for deg slik at du ser annonsene som er mest relevante for deg.

 

På vår nettside bruker vi for eksempel informasjonskapsler til å la deg logge på uten at du må skrive inn påloggingsnavn hver gang. Andre informasjonskapsler hjelper oss til å forstå hva du var eller ikke var interessert i på nettsiden vårt, slik at vi kan levere funksjoner som er mer relevante og nyttige for deg neste gang du kommer hit. Vi, og noen av våre partnere, bruker også informasjonskapsler på nettsiden vår for å måle hvor effektiv reklamen er og hvordan besøkende bruker nettsiden.
For mer informasjon angående informasjonskapslene som vi og våre partnere bruker gjennom nettsiden vår, se våre regler for informasjonskapsler. Hvis det er noe du lurer på angående vår bruk av informasjonskapsler eller andre teknologier, kan du bruke vårt tilbakemeldingsskjema eller sende en e-postmelding til vår kundeservice, så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe.

 

Bruke Hotels.com-appene for mobiltelefon og nettbrett (”apper for mobile enheter”)

 

Når du bruker Hotels.coms apper for mobile enheter, innhenter og bruker vi opplysningene dine på samme måte som vi gjør når du bruker nettsiden vår.

 

I tillegg til dette bruker vi også annen informasjon som vi automatisk innhenter når du bruker våre apper for mobile enheter. Nærmere bestemt:

 • Vi innhenter opplysninger om app-funksjonene for mobile enheter som du bruker. Dette lar oss identifiserer de funksjonene i appen som kundene våre finner interessante, slik at vi kan fortsette med å forbedre produktet for mobile enheter. Opplysningene vi innhenter til dette formålet inneholder ikke informasjon som kan identifisere deg.
 • Hver app sender oss også enhetens unike enhetsidentifikator (eller "UID"), en sekvens med sifre eller bokstaver som er unik for din mobile enhet. Dette mottar vi kun ved første oppstart av appen for mobile enheter, slik at vi kan bekrefte antall nedlastinger gjennom reklamebannere og andre verktøy for markedsføring. Dette blir da sendt videre til vårt reklamenettverk.
 • Når du bruker app-funksjonen som lar deg søke etter hoteller nær din nåværende posisjon, bruker vi stedsdata som leveres av GPS eller lignende funksjoner fra din mobile enhet. Vi innhenter kun stedsdata hvis du gir oss tillatelse ved å klikke på funksjonen for "finn hoteller nær din nåværende posisjon". Du kan når som helst deaktivere utsendelsen av stedsdata i innstillingsmenyen til enheten din.
 • Appene vil også sende oss feilmeldingsrapporter skulle de henge seg opp eller krasje. Dette tillater oss å undersøke problemet og forbedre appenes stabilitet i fremtidige versjoner. Enhetens type, versjon og UID, samt tidspunktet når problemet oppstod, funksjonen som ble brukt og hvilken status applikasjonen var i, er en del av informasjonen som sendes til oss. Vi bruker denne informasjonen kun til å undersøke og finne en løsning på problemet.

Du har alltid kontroll over hvilken informasjon appen for mobile enheter sender til oss. Du kan utøve denne kontrollen ved å endre appens innstillinger, gjennom innstillingsmenyen til enten appen eller den mobile enheten. Eller du kan fjerne appen fra den mobile enheten og bruke tjenestene gjennom nettsiden vår.

 

Slik beskytter vi opplysningene dine

 

Vi vil at du skal føle deg trygg når du bruker nettsiden og appene våre til å planlegge reiser, og vi er forpliktet til å beskytte opplysningene vi innhenter. Selv om ingen nettsider eller applikasjoner kan garantere sikkerhet, har vi iverksatt flere administrative, tekniske og fysiske sikkerhetsprosedyrer for å hjelpe oss med å beskytte personopplysningene som vi mottar fra deg. For eksempel har kun autoriserte ansatte tilgang til personopplysninger, og de har kun lov til å håndtere informasjonen under gyldige forretningsformål. I tillegg krypterer vi informasjonen når den blir sendt fra ditt system til vårt. Vi bruker også brannmurer og programmer som oppdager inntrengere for å forhindre at uautoriserte personer skal få tilgang til dine personopplysninger.

 

Personvernregler for barn

 

Denne nettsiden er for kunder generelt, og verken nettsiden eller appene tilbyr tjenester rettet mot barn. Hvis vi mottar informasjon om at et barn under 18 år har sendt oss personopplysninger uten tillatelse fra foreldre eller formynder, vil vi umiddelbart slette disse opplysningene.

 

Eksterne lenker

 

Lenker til andre nettsider som man finner på denne nettsiden eller i appen, opererer ikke under disse personvernreglene. Vi anbefaler at du ser over personvernregler som er angitt på de andre nettsidene for å få en oversikt over deres regler for innhenting, bruk og fremlegging av personopplysninger.

 

Overføring av personopplysninger utenfor ditt land

 

Våre servere og vår sentrale database ligger i USA. Det betyr at selv om du oppholder deg utenfor Amerika, kan opplysninger som innhentes under ditt besøk på vår nettside og ved bruk av appene, bli overført til USA, der de lagres og behandles. Datavernloven og andre lover for USA og andre land er ikke alltid like omfattende som de i ditt land, men du kan være trygg på at vi tar de nødvendige forholdsregler for å forsikre at personvernet ditt beskyttes. Ved bruk av våre tjenester aksepterer du at informasjonen din kan overføres til våre fasiliteter og tredjeparter som vi deler opplysninger med, som forklart i disse personvernreglene.

 

Endringer av våre personvernregler

 

Det kan hende vi oppdaterer disse personvernreglene i fremtiden. Vi varsler deg om endringer i personvernreglene ved å sende deg en e-post til den e-postadressen du har oppgitt, eller ved å ha varsler på nettsiden og/eller gjennom appene våre.

 

Slik kommer du i kontakt med oss

 

Hvis du har spørsmål angående personvernreglene (eller reiseplanlegging/kjøp av reise), kan du kontakte oss via e-post eller brev:

 

E-post: Kundeservice
Hotels.com, L.P.
Attn: Privacy Office
5400 LBJ Freeway
Suite 500
Dallas, Texas 75240
USA

 


Disse personvernreglene gjelder fra 28.11.16